Bezienswaardigheden

Geschiedenis en cultuur

Abdij Ten Putte
Op 2 km afstand

Abdij Ten Putte

De schilderachtige abdij Ten Putte (3 km van het centrum) bevindt zich op de plaats waar Godelieve van Gistel leefde en in 1070 vermoord werd in opdracht van haar man Bertolf.
Oostmolen Gistel
Op 3 km afstand

Oostmolen

Je kan de molen van onder tot boven bekijken en precies zien hoe zo'n windmolen werkt en je krijgt een idee hoe mensen vroeger met een molen leefden en werkten.
Op 3 km afstand

Wielermuseum

In het wielermuseum over de Gistelse Flandriens wacht u een boeiende ontdekkingsreis door de wielerprestaties van tourwinnaar Sylveer Maes en Johan Museeuw.
RAM Oudenburg
Op 6 km afstand

Romeins Museum

Met het geluid van stappende soldaten marcheer je het museum binnen. Het bezorgt een uniek en kindvriendelijk overzicht van de Romeinen aan de Vlaamse kustvlakte.
Abdijhoeve
Op 7 km afstand

Abdijhoeve

Op de grote toegangspoort prijkt de datum ‘1671’. Op de binnenkoer staat een duiventoren. In de jaren 80 maakten bewoners, tractoren en dierenplaats voor een horecacomplex.
Op 11 km afstand

Mercator

De Mercator is een driemaster, die ligt afgemeerd in de jachthaven van de havenstad Oostende. Het museumschip uit 1932 ligt tussen het station en het stadhuis.
Op 25 km afstand

Choco Story

Het chocolademuseum dompelt zijn bezoekers onder in de geschiedenis van cacao en chocolade. Kinderen kunnen via een chocoladezoektocht het museum ontdekken.
Flanders_Fields_Museum
Op 47 km afstand

In Flanders Fields

Het In Flanders Fields Museum is een interactief oorlogsmuseum gevestigd in de Lakenhalle van de Belgische stad Ieper. Het museum werd in 2012 grondig vernieuwd.